Web Tasarımcılar İçin Hayatı Kolaylaştıracak İpuçları

20-02-2019 00:10
Web Tasarımcılar İçin Hayatı Kolaylaştıracak İpuçları

Web tasarım dünyası sizi metin, görsel ve tablo eklemek gibi basit içeriklerle karşılasa da web tasarımcı olmak için daha fazlasına ihtiyacınız var. Teknik açıdan eksiklerinizi hızla kapatsanız bile, görsel tasarım açısından da beceri sahibi olmanız gerekebilir.


Bootstrap gibi platformların sunduğu kütüphaneler tasarımsal açıdan büyük kolaylık sağlasa da kullanıcıyı (ve müşteriyi) etkileyen siteler tasarlamak için daha fazlası gerekiyor.


Yetenek geliştirilebilir


Elbette bazı insanlar, görsel açıdan tatmin edecek tasarımı daha kolay oluşturacak yeteneğe sahip olabilir. Ancak yetenek geliştirebildiğimiz bir özelliğimiz. Yani, güzel bir web sitesi yapmayı öğrenebilirsiniz.


Doğru araçları seçin


Web tasarım dünyasında kullanılan belli araçlar, göze hitap eden web siteleri tasarlamanıza yardımcı olur. Bunların başında Sketch, Adobe XD ve Photoshop geliyor. React’a benzerliğiyle bilinen Sketch MacOS kullanıcıları için iyi bir seçenek. Ancak ücretli olduğu için her zaman tercih edilmeyebilir.


Yine ücretli bir araç olan Adobe Photoshop’u çoktan duyduğunuzu tahmin etmek zor değil. Çok fazla kullanıcısı olan Photoshop web tasarım için de hayat kurtarıcı bir rol üstleniyor. Adobe XD ise ücretsiz ve farklı platformlara uyumlu bir araç olarak, özellikle yeni başlayanlar için doğru seçenek olabilir.


Tasarımı önce kafanızda oluşturun


Doğrudan web sitesi tasarlamaya girişmek, projeye hızlı bir başlangıç sağlasa da sonrasında içinden çıkamayacağınız sorunlara yol açabilir. Öncesinde kafanızda bir tasarım belirlemek ve bu tasarımı kağıda aktarıp genel hatlarıyla nasıl durduğunu görmek işinizi kolaylaştırır.


Web tasarımda nelere dikkat etmek gerekir?


Genel olarak web sitesi tasarlarken belli ögeler hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:


Yerleşim: Web geliştirme alanında yerleşim, genel olarak header, menü, içerik ve footer öğelerinin nasıl ve nereye yerleştirileceğini ifade eder.


Renkler: Renklerin kullanıcı üzerindeki etkisi yadsınamaz. Doğru renkleri doğru şekilde eşleştirmek için farklı araçlardan faydalanabilirsiniz.


Tipografi: Comic Sans kullanma dönemi çok gerilerde kaldı. Çok sayıda font arasından doğru eşleştirme için de internette çok sayıda araç bulabilirsiniz. Tipografi tüm tasarımın tarzını etkilediği için ilk aklınıza gelen fontları kullanmak yerine font seçimine mutlaka zaman ayırın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.