Visual Studio Nedir?

22-01-2019 03:15
Visual Studio Nedir?

Visual Studio, birçok programlama dilini kullanarak program, uygulama ya da web sitesi yapabileceğiniz bir IDE yani entegre geliştirme ortamıdır. Microsoft Windows için bilgisayar programları, web siteleri, web uygulamaları, web hizmetleri ve mobil uygulamalar geliştirmek için kullanılır.


Visual Studio, Windows API, Windows Forms, Windows Presentation Foundation, Windows Store ve Microsoft Silverlight gibi Microsoft yazılım geliştirme platformlarını kullanır. Hem yerel kod hem de yönetilen kod üretebilir.


Visual Studio, IntelliSense'i (kod tamamlama bileşeni) ve kod yeniden düzenleme işlemini destekleyen bir kod düzenleyici içerir. Entegre hata ayıklayıcı, hem kaynak düzeyinde hata ayıklayıcı hem de makine düzeyinde hata ayıklayıcı olarak çalışır. Diğer yerleşik araçlar arasında bir kod profili oluşturucu, GUI uygulamaları oluşturmak için form tasarımcısı, web tasarımcısı, sınıf tasarımcısı ve veritabanı şeması tasarımcısı bulunur. Neredeyse her düzeyde işlevselliği artıran eklentileri kabul eder.


Visual Studio hangi dilleri destekler?


Visual Studio, farklı programlama dillerini destekler ve dile özgü bir hizmet olması koşuluyla, kod düzenleyicisinin ve hata ayıklayıcının hemen hemen tüm programlama dillerini desteklemesine olanak tanır. Yerleşik diller arasında C, C ++ ve C ++ / CLI (Visual C ++ ile), VB.NET (Visual Basic .NET ile), C # (Visual C # ile), F # (Visual Studio 2010’dan itibaren) ve TypeScript (Visual Studio 2013 Update 2’den itibaren) bulunur.


Diğer dillerin yanı sıra Python, Ruby, Node.js ve M gibi diğer dilleri destekleme, ayrı olarak yüklenen dil servisleri aracılığıyla sağlanır. Aynı zamanda XML / XSLT, HTML / XHTML, JavaScript ve CSS'yi de destekler. Java (ve J #) geçmişte destekleniyordu.


Microsoft, eklentileri destekleyen ve ücretsiz olarak kullanılabilen Community sürümü, Visual Studio'nun ücretsiz bir sürümünü sunar. Visual Studio’yu buradan indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.


Visual Studio ile web tasarımı


Web tasarımı ile ilgileniyorsanız "Visual Studio ile Adım Adım Web Tasarımı” kitabıyla yola çıkabilirsiniz. HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, Web Tasarımı, Web Sitesi Yapımı, Web Tasarım Araçları gibi konuları teker teker ele alan kitap, baştan sona bir kaynak olarak tüm ihtiyacınızı karşılayacak.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.