Python Dilinin Bir Anda Popüler Olmasının 5 Temel Sebebi

05-11-2018 03:21
Python Dilinin Bir Anda Popüler Olmasının 5 Temel Sebebi

Pek çok kişi Python dilinin yakın zamanda ortaya çıktığını düşünse de aslında Python sandığımız kadar genç bir programlama dili sayılmaz. Son zamanlarda en popüler dillerden biri haline gelmesiyle tüm dünyadan developerların ilgisini çeken bu dil, ilk kez 1991 yılında piyasaya sürüldü. Yıllar içinde güncellense de kullanım amacının çok fazla değiştiğini söyleyemeyiz. Peki Python bunca yıl sonra neden çok popüler hale geldi?


Son zamanlarda gördüğü ilginin sebeplerinden bir tanesi, girişimciler ve projeler için üretime dayalı bir dil olarak güçlü bir geçmişe sahip olması. Çok fazla alanda kullanılabilen Python, çok yönlü bir dil oluşuyla da dikkat çekiyor. Raspberry Pi uygulamaları geliştirebileceğiniz ve masaüstü programları için komut dosyaları oluşturabileceğiniz Python’ın becerileri bunlarla sınırlı değil.


Peki neden? Python’ı diğer dillerden farklı kılan özellikleri neler?


Python, dev şirketlerce destekleniyor


Bir programlama dilinin kurumsal sponsorlarca desteklenmesi çok önemli. Microsoft olmasa C#, Sun olmasa Java bugünlere gelemezdi. Python içinse bu kurtarıcı dev şirket Google.


Bu neden önemli? Çünkü Google gibi büyük ekiplere sahip şirketler bir dili kullanarak sistemler ya da uygulamalar geliştirmeye karar verirse, ortaya çok sayıda kaynak çıkacak demektir. Google ve Python’ın ilişkisi de tam olarak böyle gelişti. Google kullandıkça, Python hakkında kaynaklar arttı ve programlama dili bilinirliğini kuvvetlendirdi.


Python, güçlü, aktif ve destekleyici bir topluluğa sahip


Kullanıcı ve developerlar birbirini destekleyen topluluklar oluşturduğunda, bir programlama dili alternatiflerinin hızla önüne geçiyor. İnternette çeşitli belgelere ve eğitimlere kolayca ulaşmaya izin veren Python, birbirini destekleyen, aktif bir developer topluluğuna sahip. Bu da Python kullanırken sorun yaşayan ya da bu programlama dili ile yeni tanışan kişilerin, hızla ve güvenle destek bulmasını sağlıyor.


Python, büyük veriye sahiptir


Büyük veri ve bulut teknolojisi kullanımı, girişimcilik dünyasında Python’ın roket hızıyla yükselişine katkıda bulundu. Bu sayede bugün veri biliminde en çok kullanılan diller arasında en üst sıralara taşınmayı başardı. Ayrıca makine öğrenmesi ve AI sistemleri için de kullanılabilen dil, kullanılabilir veriyi analiz ve organize etmede üstün farklar gösteriyor.


Python, benzersiz kütüphaneler sunar


Büyük projeler üzerinde çalışan developerlar, kütüphaneler sayesinde hem zaman kazanabilir hem de başlangıçtaki geliştirme sürecini kısaltabilir. Çok sayıda işlevsel kütüphane sunan Python, farklı alanlarda uzmanlaşan developerlar için benzersiz bir kaynak sağlar.


Python, güvenilir ve etkilidir


Python kullanmış olan hemen herkes, bu dilin ne kadar hızlı, güvenilir ve etkili olduğu konusunda hemfikir olacaktır. Developerlar, neredeyse her ortamda Python uygulamalarıyla çalışabilir ve performans kaybı ile karşılaşmaz. Üstelik, çok yönlü olması sayesinde web geliştirme, masaüstü uygulamaları, mobil uygulamalar, donanım gibi çeşitli alanlarda kullanabilir.


Yeni Başlayanlar İçin Python, temel Python bilgisini tek bir kaynakta derleyerek, bu yola güçlü bir şekilde çıkmanız için sizi hazırlayabilir. Unutmayın, temeliniz sağlam olursa, yolun devamında karşınıza çıkacak güçlüklerle baş etmeniz kolaylaşır.

https://www.abakuskitap.com/Yeni-Baslayanlar-icin-Python-Egitim-Videolu,PR-613.html

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.