Minecraft İle STEAM Projeleri Geliştirin

31-10-2018 12:38
Minecraft İle STEAM Projeleri Geliştirin

Oyunlar birer eğlence aracı gibi görünse de aslında, eğitim için önemli bir araçtır. Araştırmalar, öğrenirken keyif almanın ve eğlenmenin motivasyonu ve kalıcı öğrenmeyi desteklediğini gösteriyor. Bu nedenle güncel eğitim stratejileri, oyunlara mümkün olduğunca fazla yer veriyor. Dijital bir oyun olarak tüm dünyada popüler hale gelen Minecraft bunlardan yalnızca biri ve STEAM eğitimini ciddi şekilde destekliyor.


STEAM eğitimi neden önemlidir?


STEAM eğitimi; öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, mantıksal akıl yürütme, teknik, iletişim, işbirliği, kendini yönetme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeye odaklanan proje tabanlı öğrenme yoluyla bilimsel araştırma ve teknolojik tasarım süreçlerini harmanlamayı amaçlıyor. Çocuklara farklı bağlamlardaki bir fikri araştırmak ve öğrenmeyi farklı disiplinler arasında birleştirmek için önemli bir fırsat sunuyor.


MinecraftEdu nedir?


Minecraft’ın eğitim versiyonu olarak ortaya çıkan MinecraftEdu, bir deney ortamı yaratarak çocukların STEAM eğitimini geliştirmede kullanılıyor. MinecraftEdu, Endüstri 4.0 çağının gerektirdiği becerilerin küçük yaşta kazanılmasına aracılık ediyor.


Bireysel çalışmaların yanı sıra ekip çalışmasına da izin veren program, çocukların kendi dünyalarını inşa etmesine izin veriyor. Kendi hayatlarındaki problemlere çözüm üreten çocuklar, STEAM hakkında temel bilgiye ulaşıyor.


Öğrenciler MinecraftEdu ile matematik, geometri, fizik bilgisi ve kodlama becerilerini pratik olarak kullanıyor ve böylece 3 boyutlu düşünme, uzamsal düşünme, algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Bu da erken yaşta mühendislik deneyimi ile tanışmaları anlamına geliyor.


Çocuklar genellikle fazla soyut olduğundan şikayet ederek STEAM eğitimini zor bulurlar. Ancak oyun oynayarak STEAM projeleri geliştirdiklerinde, teorik bilgileri somutlaştırarak, öğrenme motivasyonlarını arttırabilirler.


MinecraftEdu ile neler yapılabilir?


MinecraftEdu ile STEAM projeleri geliştiren çocuklar, günümüzde kaçınılmaz hale gelen teknolojiyi bir fayda olarak görürler. Teorik bilgilerini bu oyunda kullanarak su döngüsü ve yenilenebilir enerji tasarlama konusunda fikir edinir, yaratıcı biçimde enerji depolamanın yollarını araştırarak bir ekosistem yaratırlar.


Matematiksel düşünme becerilerini geliştirerek uzamsal düşünme, modelleri görselleştirme yeteneği kazanırlar. Nesneleri sanal bir dünyada manipüle etme, çocukları gerçek dünyadaki problemleri çözmeye teşvik eder. Çünkü MinecraftEdu kullanarak yalnızca teknik bilgilerini kullanmaları yeterli değildir ve çözüm önerileri getirmeleri de gerekir.


Çocuğunuzu ya da öğrencilerinizi MinecraftEdu ile STEAM eğitimine yönlendirmek istiyorsanız siz de MinecraftEdu ile STEAM Projeleri kitabıyla başlayabilirsiniz.

https://www.abakuskitap.com/urun/minecraftedu-ile-steam-projeleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.