Minecraft EE “Kodlamanın En Eğlenceli Hali”

06-03-2019 12:10
Minecraft EE “Kodlamanın En Eğlenceli Hali”

Hepinize Merhaba,

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

2. Matematiksel kavramlar:  İstenen her nesnenin yapımına olanak sunan Minecraft, öğrencilerin matematiksel kazanımlarını(simetri, oran orantı vb) geliştirebilecekleri bir ortam olarak da kullanılabilir.

  1. Temel hayat kuralları:  Oyunun sunduğu ‘Survival Mod’ ile öğrencilere temel hayat kuralları kazandırılabilir. Örneğin "dağ içinde buldukları madeni erittiklerinde demir elde edebileceklerini öğrenmek” gibi.
  2. Görselleştirme ve Okuduğunu Anlama:  Öğrencilere çeşitli yapılar inşa etmeleri veya bir sonraki adımda ne yapmaları gerektiğini söyleyen şemalar ile bunları somutlaştırmaları sağlanabilir.

 

 
Minecraft Eğitim Sürümü iki ayrı mod içeriyor. Survival(Maceracı) Mod ve Creative(Yaratıcı) Mod. MEB müfredatına paralel olarak kazanımlarınızı verebileceğiniz ve derslerde rahatlıkla kullanabileceğiniz Creative Mod, bilişim derslerinde özellikle ihtiyacımız olan ortam. Bu ortamda Code Connection aracılığı ile MakeCode arayüzüne girip kodlarımızı yazarak oyun üzerinden hayata geçiriyoruz. Bu sayede gerek kod bloklarını kullanarak, gerekse Java programlama diliyle öğrencilerimizin programlama alanındaki bilgi ve becerilerini, Minecraft’a olan ilgileriyle birleştirip destekleyebiliyoruz.

 

 

 

 

 


Burcu YILDIRIM

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Zümre Başkanı

byildirim@tedankara.k12.tr

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.