Micro:bit İle Çocuklar Fikirlerini Gerçeğe Dönüştürüyor

31-10-2018 12:45
Micro:bit İle Çocuklar Fikirlerini Gerçeğe Dönüştürüyor

Çocuklar için teknoloji, en etkili eğitim araçlarından biri haline geldi. BBC’nin öncülüğünde geliştirilen micro:bit ile çocuklar, dijital çağda teknolojiyi üretmek yolunda önemli bir adım atıyor. Bilgisayar ve programlama ile tanışan çocuklar, kendi yaratıcı fikirlerinden yola çıkarak somut ürünler elde ediyor.


Mini boy bir bilgisayar olarak tanımlayabileceğimiz micro:bit, okul çağındaki çocukları günümüzün teknoloji dünyasına hazırlamak için kodlama ve programlama becerilerini geliştirmeye teşvik ediyor. Micro:bit, dijital saatten oyun konsoluna kadar farklı projeleri üretmede kullanılabiliyor.


USB, kablo ve pil yatağı ile birlikte gelen micro:bit cihazlarını programlamaya hazırlamak için yapılması gereken tek şey, bir bilgisayara bağlamak. Çocukların yanı sıra kodlama bilmese de teknolojiye meraklı her yaştan insanın kolaylıkla kullanabileceği bu mini bilgisayarlar, basit kodlarla çalışıyor. Bu nedenle hızla üretime geçilebiliyor.


Micro:bit ile neler yapılabilir?


Başlangıç seviyede kodlama bilgisiyle işleyebilen micro:bit, moda, spor, oyun, müzik gibi farklı alanlarda kullanmak üzere çok sayıda proje üretimi için yeterli! Saati veya istediğiniz mesajı gösteren dijital ekranlar, bir zamanların popüler oyunu olan "Yılan”, müzik çalar için uzaktan kumanda, mutfakta kullanılacak zaman ayarlayıcı, bahçeniz için toprağın kuruluğunu ölçmeye yarayan bir alarm... hepsini Micro:bit ile tasarlayabilirsiniz.


BBC, çocukların okul dışında da yaratıma devam edeceği bir cihaz ortaya çıkarmayı hedefiyle bu cihazı tasarladı. Gençlerin evlerinde de çalıştırabileceği, ailelerine gösterebileceği, otobüste ve bahçede yani gittikleri her yerde kullanabileceği bir ortam sunmak istediler. Bu hedeflerle ortaya çıkan cihaz, oyun ile eğitimi birleştirerek çocukları kurcalamaya motive ediyor.


Eğitici Micro:bit projeleri


Micro:bit’in en etkileyici özellikleri arasında çok basit şekilde fikirleri gerçeğe dönüştürebilmesi yatıyor. Böylece çocuklar, erken yaşta Micro:bit projeleri geliştirerek teknolojiyi üretmenin mümkün olduğunu fark ediyor, özgüvenleri artıyor.


Micro:bit projeleri, kolay ve işlevsel olması sayesinde yaratıcılığa ve özgün fikirlere imkan veriyor. Projelerin üretimi sırasında çocukların problem çözme, yaratıcılık ve ekip çalışması yürütme becerileri gelişiyor. Fiziksel olanla dijital olan arasındaki farklı ve bağı anlamalarına yardımcı olan Micro:bit projeleri ile çocuklar, dijital çağın gerektirdiği yönde bir eğitim alma şansı buluyor.


Siz de çocuğunuzun Micro:bit projeleri geliştirerek teknolojiyle tanışmasını istiyorsanız Ümit Uğurlu’nun hazırladığı Çocuklar için Micro:bit kitabıyla ilk adımı atmasını sağlayabilirsiniz. Başlangıç için gerekli tüm teknik bilgiyi çocukların anlayabileceği şekilde aktaran kitap, proje örnekleriyle teknik bilgileri pratiğe dökmenize yardımcı olacak.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.