Kodlama Becerisi Önemini Neden Hiç Kaybetmiyor?

11-04-2019 14:16
Kodlama Becerisi Önemini Neden Hiç Kaybetmiyor?

Bilgisayar programcılığı, belli sektörlerde etkili olsa da kodlama becerisi çok sayıda sektörde talep görmeye devam ediyor. Hatta talep gördüğü sektörlerin sayısı sürekli artıyor.


Kodlama, teknoloji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ötesinde bir etki alanına sahip. Bir yazılım mühendisi, teknoloji şirketlerinin yanı sıra hastanelerden otomotiv firmalarına kadar pek çok yerde iş bulabiliyor. Araştırma sonuçlarına göre kodlama becerisi en çok, IT departmanı çalışanları, veri analistleri, sanatçı ve tasarımcılar, mühendisler ve bilim insanları için gerekli görülüyor. Özellikle finans, imalat ve sağlık sektörlerinde kodlama bilen çalışanlara ihtiyaç duyuluyor.


Yüksek maaş beklentisi olan çalışanlar için kodlama becerisi, önemli bir avantaj olarak ortaya çıkıyor. Peki, farklı sektörlerden ve farklı mesleklerden çalışanların hangi işler için hangi programlama dillerini öğrenmesi gerekiyor?


Hangi programlama dilini öğrenmelisiniz?


İş ilanları ve şirketlerin beklentilerine baktığımızda belli işler için öne çıkan bazı programlama dilleri var. Bu diller ve kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:


  • SQL: Veritabanı
  • Java: Genel amaçlı programlama
  • JavaScript: Web geliştme
  • XML: Genel amaçlı programlama
  • C++: Genel amaçlı programlama, özellikle mühendisler için
  • C#: Genel amaçlı programlama
  • Python: Genel amaçlı programlama
  • .NET: Genel amaçlı programlama


IT departmanlarının bu dillerin bazılarında uzmanlaşmış kişileri kabul ettiğini söylemek mümkün. Ancak matematiksel hesaplama programı kullanacak bir bilim insanının orta seviyede Python gibi genel amaçlı bir programlama bilmesi başlangıç için yeterli olabilir.


Programlama dili nasıl öğrenilir?


Bilgisayar programcılığı ve mühendislik bölümlerinde bile bahsettiğimiz dillerin tamamı öğretilmiyor. Bu nedenle kodlama becerisi edinerek kariyerinde yükselmek isteyenlerin bu konuda kişisel çaba göstermeleri gerekiyor.


Bunun için Abaküs Kitap olarak başlangıç seviyesindekiler için hazırlanmış pek çok kaynaktan faydalanabilirsiniz. Abaküs Kitap’ta göreceğiniz pek çok kaynak CD ile desteklenerek bütünlüklü bir eğitim imkanı sunuyor. Böylece yeni başlayanlar tek başına çalışarak en iyi şekilde öğrenebiliyor.


Ayrıca GitHub, Stackoverflow gibi online platformlar üzerinden forumları aktif olarak kullanarak sorularınızı diğer yazılımcılar ve kodlama öğrenenlerle paylaşabilirsiniz. Tüm dünyada aktif olarak kullanılan bu platformlar sayesinde merak ettiğiniz, takıldığınız her şeyi sorabilir ve eğitiminizi çok daha etkili hale getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.