JavaScript Geliştiricilerinin Bilmesi Gereken 6 Platform

19-02-2019 23:26
JavaScript Geliştiricilerinin Bilmesi Gereken 6 Platform

Günümüzde geliştiriciler için platformlardan haberdar olmak büyük önem taşıyor. Bu platformlar prototip ve proje geliştirme sürecini hızlandırıyor. JavaScript geliştiricileri de bu durumdan azade değil.


Bu yazımızda 6 kullanışlı platformu sizin için derledik.


1) Angular 2+


Angular 2+ tamamen müşteri tarafı için çözümler sunuyor. Müşteri tarafında dinamik web sayfaları oluşturmak için Angular JS’den yararlanabilirsiniz. Yaygın geliştirme sorunlarını çözmek için bildirimsel şablonlar, bağımlılık enjeksiyonu, uçtan uca işleme ve entegre uygulamalar sunuyor.


JavaScript kütüphanesi olması sayesinde script etiketiyle HTML sayfasına kolayca yerleştirilebiliyor ve Google tarafından destekleniyor.


2) Node JS


JavaScript en çok kullanılan dillerden biri olarak Node.js’den büyük destek görüyor. Bir betik dili olarak JavaScript, geleneksel olarak müşteri tarafı için kullanılıyor ve web tarayıcıda çalışıyor. Node.js ile JavaScript’i server tarafında da çalıştırabilirsiniz.


Node.js açık kaynaklı ve farklı platformlarla uyumlu bir platform olarak, müşteriye göndermeden önce dinamik web sayfalarını server tarafında oluşturmanızı sağlıyor.


3) React


React, kullanıcı arayüzü geliştirmek için kullanabileceğiniz bir diğer JavaScript kütüphanesi. Geliştiricilerin zaman için sayfayı tekrar yüklemeden değişebilen büyük web uygulamaları oluşturmasını sağlıyor.


Angular’a oldukça benziyor ve Facebook, Instagram ve bireysel geliştiriciler ve kurumlar tarafından destekleniyor. Web geliştirme dünyası Angular ve React arasında ikiye bölünmüş durumda. Siz hangisini seçeceğinize kendiniz karar verin.


4) Bootstrap


Bootstrap, bir başka açık kaynaklı, front-end web platformu olarak web sitesi ve web uygulaması tasarlama konusunda hızla yaygınlaşıyor. Twitter sayesinde çok bilinmeye başlanan Bootstrap HTML ve CSS tabanlı tasarım şablonlarının yanı sıra alternatif JavaScript uzantıları sunuyor.


Responsive web tasarımı destekliyor ve hatta mobile öncelik veriyor. Web geliştiriciyseniz mutlaka Bootstrap kullanmanızı öneririz.


5) jQuery


jQuery çok ilgi gören bir başka JavaScript platformu ve her geliştiricinin bilmesi gerekiyor. Müşteri tarafı için kod yazmayı önemli ölçüde kolaylaştırıyor. jQuery ile sadece birkaç satır kod yazarak animasyon yapabilir, HTTP isteği gönderebilir, sayfaları yeniden yükleyebilir ve müşteri tarafı geçerliliği uygulayabilirsiniz.


6) Cordova


Apache Cordova, Nitobi tarafından geliştirilmiş bir mobil uygulama geliştirme platformu. Açık kaynaklı platform ile standart web teknolojilerini, yani HTML5, CSS3 ve JavaScript’i farklı platformlara yönelik projelerinizde kullanabilirsiniz.

 

JavaScript kullanmaya yeni başladıysanız ya da kendinizi geliştirmek istiyorsanız Yeni Başlayanlar İçin JavaScript kitabımız tam size göre!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.