İnternet Programcılığına PHP İle Başlamak İçin 8 Sebep

05-11-2018 03:16
İnternet Programcılığına PHP İle Başlamak İçin 8 Sebep

Programlama dünyasına adım attıktan sonra insanlar, genellikle farklı dilleri de öğrenmek ve kullanmak istiyor. Özellikle hızla artan kullanıcı sayısı ve kullanım alanı nedeniyle online uygulamalar geliştirmek, pek çok developer için öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Bu nedenle ASP, JPS, Perl, CGI ve PHP gibi dillere olan ilgi artıyor.


PHP dili, diğer web programcılığı dillerine göre çok daha yoğun olarak kullanılıyor. Uzun zamandır oldukça popüler olan ve yazılım dünyasındaki önemini sürekli arttıran PHP dilini öğrenmek, özellikle internet programcılığına giriş seviyesindekiler için büyük önem taşıyor. Peki, neden?


Çok sayıda internet programcılığına giriş için neden PHP dilini öğrenmelisiniz?


PHP öğrenmek çok kolay


Developerların internet programcılığını hızlı bir şekilde kavramasını sağlayan PHP dili, web sitesi geliştirmek için en kolay dillerden biri olarak karşımıza çıkıyor. PHP, C ve Java'ya çok benziyor ve bu yüzden bir developer C ve Java'da kod yazmayı biliyorsa, PHP dilini de hızlı bir şekilde öğrenebiliyor.


Hızla kaynak bulabilirsiniz


PHP dilinde kod yazarken herhangi bir sorun veya hata ile karşılaşırsanız kolayca ve hızla destek bulabilirsiniz. İnternette yapacağınız kısa bir arama ile sorunuza çok sayıda cevap bulabilirsiniz. Çünkü PHP tüm dünyada yaygın olarak kullanılıyor.


Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olması sayesinde, PHP dosyalarına çevrimiçi olarak kolayca erişmek de mümkün. PHP'nin web sitesi geliştirme için en iyi programlama dili olmasının nedenlerinden biri de bu!


Hızlı


Çok fazla sistem kaynağı gerektirmediğinden, PHP diğer dillere kıyasla çok daha hızlıdır. Farklı yazılımlarla çalıştığında bile, diğer işlemleri yavaşlatmaz. PHP programlama dili üzerinde yapılan bir web sitesini barındırmak ve desteklemek çok kolaydır.


Sınır tanımaz


PHP, açık kaynak kodlu olduğu için daha fazla özgürlük sağlar. Notepad gibi basit bir editör ya da Notebook ++, jEdit, Emacs ve Bluefish gibi daha gelişmiş editörler ile kullanılabilir. Oysa PHP’nin en büyük alternatifi olan ASPX, sizi sadece Microsoft Visual Studio ile sınırlar. Özellikle konu web geliştirme olduğunda kimse kısıtlamalardan hoşlanmaz.


Ayrıca PHP'yi Linux, Mac OSX, Windows ve UNIX gibi herhangi bir platformda kolayca çalıştırabilirsiniz. Bu da, developerlar için bir başka özgürlük.


Ücretsiz ve açık kaynaklı


Ücretsiz bir programlama dili olan PHP, bu özelliğiyle alternatiflerinin önüne geçiyor. PHP ile herhangi bir lisans satın almanız gerekmiyor ve hiçbir kısıtlama ya da herhangi bir ücret söz konusu değil. PHP dili %100 ücretsizdir ve herkes web sitesi geliştirmek için kullanabilir.


Kolay Entegrasyon


İnternette gördüğümüz şeylerin %30'u PHP ile geliştirilmiştir. PHP MongoDB, Memcache ve Pusher gibi diğer sistemlerle kolayca entegre edilebilir. Hemen hemen her alan ve her endüstri kendi uygulamaları için PHP'yi kullanıyor.


Ölçeklenebilirlik


Ölçeklenebilirlik, veri tabanları, hosting ya da programlama dünyasında en aranan özelliklerden biridir. PHP dili ölçeklenebilirlik ve dolayısıyla kümenizin boyutunu artırmanızı sağlar. Projeniz büyüdükçe daha fazla sunucu ekleyebilirsiniz.


Nesne yönelimli dil


Nesne yönelimli dil, günümüzde teknolojinin geldiği yere ulaşmasını sağlayan şeydir. Kod satırlarını kısaltmaktan sınıfların tekrar kullanımını kadar, her developerın uygulama geliştirirken kullanmak istediği özellikleri taşır.


Siz de PHP ile internet programcılığı konusunda kendinizi geliştirmek için PHP ile İnternet Programcılığına Giriş kitabı ile yola çıkabilirsiniz! Bu kitapta giriş ve orta seviyede PHP bilgisinin yanı sıra çözümlü ve çözümü size bırakılmış örnekler bulabilirsiniz.

https://www.abakuskitap.com/PHP-ile-Internet-Programciligina-Giris,PR-545.html

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.