Ethical Hacker Olmak İçin Edinmeniz Gereken 6 Beceri

23-03-2019 23:40
Ethical Hacker Olmak İçin Edinmeniz Gereken 6 Beceri

Ethical hacking, pek çok insanın hayal ettiği meslekler arasında yer alıyor. Ethical hacker olduğunuz zaman bir şirkette tam zamanlı çalışabilir ya da freelance hizmet sunabilirsiniz. Üstelik, internet ve sistem güvenliği, şirketler için büyük bir sorun olmaya devam ederken, ethical hacker’lara olan ilgi artıyor.


Peki, ethical hacker olmak için ne yapmalısınız? Hangi becerileri edinmeniz gerekiyor? İşte, ethical hacker olmak için edinmeniz gereken 6 temel beceri:


1) Programlama becerileri


Tüm web siteleri ve tüm yazılımlar, farklı programlama dilleri kullanılarak geliştirilir. Hacking, temelde yazılıma erişim sağlayabilmek anlamına gelir. Erişim içinse kullanılan programlama dilini geliştirebilecek seviyede bilmeniz gerekiyor.


Ethical hacker olarak, farklı dilleri ileri seviyede kullanabiliyor olmanız şart. Programlama beceriniz sayesinde güvenliği tehdit altında bırakabilecek hataları keşfedeceksiniz. Öğrenmeniz gereken başlıca diller arasında PHP, HTML, JavaScript, SQL, Python, Perl, C ve C++ geliyor.


2) Linux


Çoğu web server, Linux işletim sisteminde çalışır. Ethical hacker olarak, en çok üstleneceğiniz görevlerden biri de server erişimi. Bu görev, otomatik olarak Linux’u ethical hacking için olmazsa olmaz bir beceri haline getiriyor. Bu işletim sistemini derinlemesine bilmeniz ve anlamanız gerekiyor.


Linux’a bağlı olan Redhat, Ubuntu ve Fedora gibi ürünleri iyi öğrenmek için kendinize zaman tanıyın.


3) Kriptografi


Ethical hacker olarak, çalışma alanlarınızdan biri de mesajların farklı kişiler arasındaki transferleri olacak. İşe girdiğiniz zaman, mesajların istenmeyen kişilere sızmadan iletilebilmesinden sorumlu olacaksınız.


Kriptografi, tam olarak bu işle ilgileniyor ve normal bir metni okunamaz forma dönüştürüyor veya okunmaz formu normal bir metne dönüştürüyor.


4) Veritabanı Yönetim Sistemi


İngilizcede Database Management System olarak geçen veritabanı yönetim sisteminin kısalması olan DBMS, ethical hacking için çok önemli. DBMS, veritabanı oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir yazılım ve protokoldür.


Kötü niyetli hacklerlar, genellikle veritabanını hedef alır. Ethical hacker olarak, veritabanlarını tehlikeye atan zayıf noktaları bulmanız gerekiyor.


5) Ağ becerileri


Çoğu güvenlik tehditleri ağlar üzerinde gerçekleşir. Bu da ethical hackerlar için bilgisayar ağı becerilerinin çok önemli olduğu anlamına gelir.


Bilgisayarların ağlar sayesinde nasıl birbirine bağlandığını iyi öğrenmelisiniz. Güvenlik tehditlerini keşfetme ve bu tehditlerle mücadele etme konusunda başarılı olmanız gerekiyor.


6) Sosyal Mühendislik


Ethical hacker olarak sadece bilgisayar becerilerine sahip olmak yeterli değil. Aynı zamanda sosyal becerilere de sahip olmanız gerekiyor ve bu aşamada devreye sosyal mühendislik giriyor.


Sosyal mühendislik insanları bazı gizli bilgileri vermek için manipüle etme veya ikna etmeyle ilgileniyor. Bu bilgiler şifre, finansal detaylar veya kişisel veriler olabilir. Hacker olarak bu beceri sayesinde kötü niyetli hackerlar ile kendi niyetinizi belli etmeden iletişim kurabilirsiniz. Böylece onlardan önce davranabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.