Dijital Çağın Yükselen Meslekleri: Yazılımcı ve Siber Güvenlik Uzmanı

02-01-2019 19:01
Dijital Çağın Yükselen Meslekleri: Yazılımcı ve Siber Güvenlik Uzmanı

Bundan çok değil 30-40 yıl önce hiç gündemimizde olmayan, hatta var olmayan meslekler, artık en popüler meslekler haline geldi. Bizden önceki neslin çok değer verdiği birçok meslek ise yavaş yavaş tarih sahnesinden çekiliyor. Yazılımcı ve siber güvenlik uzmanlarına olan ihtiyaç, içinde yaşadığımız dijital çağda büyük bir hızla yükseliyor.


Bilgisayar ve akıllı telefonların kişisel ve profesyonel hayatımızdaki yerinin hızlı artışıyla birlikte her geçen gün yeni mobil uygulamalar, web siteleri, e-ticaret siteleri ortaya çıkıyor. Pek çok kaynak aracılığıyla hem kişiler hem de şirketler bilgilerini dijital ortama açıyor. Bu yoğun dijital hareketlilik içerisinde veri güvenliği çok daha önemli hale geliyor.

Şimdi gelin bu meslekleri biraz daha yakından tanıyalım.


Dijital dünyanın mimarı: Yazılımcılar


Bugün dijital ortamda karşımıza çıkan şık ekranların ve faydalı uygulamaların tamamının arkasında binlerce satır koddan oluşan yazılımlar bulunuyor. Yazılımcılar tarafından oluşturulan bu yazılımlar, yapay zekadan web sitesi tasarımına kadar her yerde kullanılıyor. Bu nedenle günümüzde farlı alanlarda uzmanlaşmış yazılımcılar, ilgi ve yeteneklerine göre tercihlerini yapabiliyor.


Yazılımcılar genellikle bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden mezun kişiler olsa da kendi kendini geliştirerek sektöre atılanların sayısı da hiç az değil.


Yazılım alanında çalışacak kişilerin öncelikle analitik düşünme yeteneğine sahip olması ve sabırlı olması gerekiyor. Çünkü kod yazmak, teknik bilginin yanı sıra sabır ve dikkat istiyor. Dünyanın her yerinde iş imkanı bulabilen yazılımcılar için ilk adım genellikle C# ve Java dillerini öğrenmek oluyor. Yazılıma giriş niteliğinde bu dilleri öğrenen yazılımcı adayları, daha sonra bir alana yönelerek tek bir dile ağırlık veriyor.


Başarılı bir yazılımcının farklı dilleri tanıması önem taşısa da, bir dilde uzmanlaşmak çok daha değerli bir beceri olarak karşımıza çıkıyor. Yazılım alanında kendinizi geliştirmek için siz de Abaküs Yayınları olarak yayınladığımız Yazılım ve Programlama kitapları kategorisindeki kitaplarımızdan faydalanabilirsiniz.


Veri güvenliği için: Siber Güvenlik Uzmanı


Kişisel Facebook hesaplarımızda yaptığımız paylaşımlardan online alışveriş sitelerine verdiğimiz kredi kartı bilgilerimize kadar gün içinde pek çok özel veriyi dünyaya açıyoruz. Şirketler, dijital ortamda sakladıkları tüm bilgilerin kötü niyetli kullanıcılar tarafından ele geçirilmesi tehlikesiyle yaşıyor. Maddi ve manevi kayba neden olan siber saldırıların sayısı sürekli artıyor. Bu nedenle, siber güvenlik uzmanlarına olan ihtiyaç da sürekli artıyor.


Nasıl ki şirketleri ve devlet kurumlarının binalarını korumak için kapılarında güvenlik güvenlileri ve sensörlü cihazlar varsa, dijital verilerini korumak için de siber güvenlik uzmanları ve çeşitli sistemler var. Siber güvenlik uzmanı olmak çok farklı alanlarda uzmanlık gerektiriyor. Bu sebeple eğitimin önemli olduğu bir alan olarak. Karşımıza çıkıyor.


Bir siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsanız ağ sistemleri, bilgisayar programcılığı, yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi gibi alanlarda uzman olmanız bekleniyor. Siber güvenlik konusunda hazırlanmış güçlü bir kaynak olan "Uygulamalı Siber Güvenlik ve Hacking” kitabı, eğitim videolarıyla çok daha etkili bir eğitim materyaline dönüşüyor.

https://www.abakuskitap.com/Uygulamali-Siber-Guvenlik-ve-Hacking-Egitim-Videolu,PR-541.html

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.