Çocuklar İçin Kodlama Eğitimi

17-12-2018 17:22
Çocuklar İçin Kodlama Eğitimi

Gelişen teknoloji ile birlikte çocuklar için kodlama eğitimi, sık konuşulan ve tartışılan bir konu haline geldi. Gelecek teknoloji üzerine inşa edilirken, yeni nesillerin bu değişime uygun bir eğitimden geçmesi şart. Bu nedenle okullarda kodlama müfredata eklenmeye başladı. Aynı zamanda pek çok uygulama ve kodlama kitabı, zaman ve mekan sınırlaması olmadan çocuklar için kodlama eğitimi imkanı sunuyor.


Diğer taraftan çocuklar için kodlama eğitiminin kaç yaşında ve nereden başlaması gerektiği hem eğitimcilerin hem de ebeveynlerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Genel düşünce ise, kodlama eğitimine başlama yaşının olabildiğince erken olması gerektiği yönünde. Öyle ki, çocuklar henüz okuma yazma öğrenmeden kodlama eğitimine başlayabiliyor.


Nasıl mı?


Çocuklar için hazırlanan kodlama kitapları ve uygulamaları, görsel ağırlıklı olarak tasarlanıyor. Bu eğitim kaynakları, çocukların kodlamanın mantığını kavramasını hedefliyor. Daha okuma yazma bile öğrenmeden önce Scratch gibi bir program ile kodlama eğitimine başlayan çocuklar, günümüzün en yaygın programlama dillerinden biri olan Python ile çok daha karmaşık projelere imza atabiliyor. Erken yaşta kendini geliştirmeye başlayan çocuklar, gençlik ve yetişkinlik döneminde teknolojiye yön veren kişiler olarak yetişiyor.


Çocuklar neden kodlama öğrenmeli?

 

Kodlama eğitimine algı kapasitesinin yüksek olduğu bu dönemde başlamak, çocukların bu alanda kendini hızla geliştirmesini sağlıyor. Teknolojiye bir tüketim aracı olarak değil, üretimin vazgeçilmez ve sınır tanımayan bir parçası olarak yaklaşmak dijital çağın bir avantaja dönüşmesi anlamına geliyor. Çocuklar, sürekli kullanım halinde oldukları teknolojik aletlerin mekanizmasını kavrıyor, ihtiyaçlarını fark ediyor ve en önemlisi üretim sistemleri hakkında bilinçleniyor.


Eğlenceli ve ilgi çekici programlar ve uygulamalar ile çocuklar için Python, Scratch, Java öğrenmek keyifli bir deneyime dönüşüyor. Özgün projeler üreten çocuklar bu uygulamalarla yaratıcılıklarını da geliştiriyor.

 

Matematik ve dilbilgisi gibi, kodlama da bugün temel beceriler arasında sayılıyor. Okullarda da müfredata eklenmeye başlanan kodlama eğitimi konusunda anne ve babaların da bilinçli olması gerekiyor. Çünkü kodlama artık hemen hemen tüm mesleklerde kullanılıyor ve geleceğe yön verenler için Python, Java gibi programlama dillerini bilmek bir zorunluluk haline geliyor.


Çocuklar için Python eğitimi

 

Görsel olarak tasarlanan çocuklar için programlama dillerinin kolay erişilebilir eğitimleri sayesinde, çocukların kodlama öğrenmesi destekleniyor. İçerik ve görsel zenginlik açısından kaliteli olan bir kitap ve uygulama kullanarak, bu eğitimi evde verebilirsiniz. Üstelik bunun için kodlama bilmeniz de gerekmiyor. Adım adım uygulamalarla, çocuğunuzla birlikte siz de öğrenebilirsiniz.


Peki, hangi dille başlamalısınız? Python geniş kullanım alanıyla bugün yazılım dünyasında yükselişe geçmiş durumda. Bu nedenle çocuklar için Python programlama dilinin yapısına aşina olmak önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Çocuklar için Python programlama dili, kodlama eğitimi konusunda değerli bir başlangıç dili olarak tercih edilebilir.


Kodlama eğitimine başlamanın en ideal yolu, bu alanda adım adım ilerlemektir. Detayların büyük önem taşıdığı kodlama dünyasında basitten karmaşığa doğru ilerlemek için gereken adımlar, çocuklar için kodlama kitaplarında genellikle sıralı şekilde belirtiliyor. Böylece elinizde bir çalışma programı hazır bulunuyor. Size bu adımları atarken çocuğunuzun yanında olmak kalıyor.


"Her büyük keşfin, küçücük bir adımla başladığı” inancıyla hazırlanan "Çocuklar için Uygulamalarla Python” kitabı, çocuğunuzla birlikte çıkacağınız kodlama macerasında size yoldaş olmaya hazır. Kitap, bilgisayarınıza Python kurmanıza yardımcı olduktan sonra, bu dille nasıl hesaplama yapacağınızı, değişken kavramını, hatalar karşısında neler yapmak gerektiğini gösteriyor. Daha sonra çeşitli uygulamalar sayesinde, sıra Python ile neler yapacağınızı görmeye geliyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.