Çocuğunuza Python Öğretmeniz için 4 Önemli Sebep

27-12-2018 18:42
Çocuğunuza Python Öğretmeniz için 4 Önemli Sebep

Çocuklar, artık okuma yazma ile birlikte kodlama eğitimine başlıyor. Python ve Scratch gibi çok sayıda programlama dili, çocuklar için uyarlanarak farklı yaş gruplarının öğrenmesine elverişli uygulamalar sunuyor. Bu diller arasından birini seçmek ise anne ve babalar zor bir göreve dönüşebiliyor. Özellikle kodlama alanında temel bir bilgiye sahip olmayan ebeveynlerin, sıkı bir araştırma yapması şart.


Çocuğunuza kodlama eğitimi vermek için nelere dikkat etmelisiniz? Önemli olan öğrenmesi, okuması ve kullanması kolay bir dil bulmak ve bu dile düzenli olarak çalışmak. Çocuklar için programa dillerinin başlangıç seviyeye uygun ve modası kolay kolay geçmeyecek diller arasından seçilmesi gerekiyor.


Python çağın en hızlı yükselen programlama dillerinden biri olarak çocuklar için oldukça uygun. Dil hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Python dilinin önlenemez yükselişinden bahsettiğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.


Peki çocuklara kodlama eğitimine neden Python ile başlamalısınız? Gelin, bu soruya yanıt arayalım.


Yeni başlayanlar için uygundur


Yeni başlayanlar için kodlamanın en zor kısmı, yeni kavramlara ve fikirlere alışmaktır. Bilgisayar dillerinin çoğu – özellikle C gibi eski diller – eğlenmeye başlamadan önce hatırı sayılır bir ezber ve çalışma gerektiriyor. İnsan diline göre farklı bir syntax (sözdizim) üzerinden işlediği için bu diller, çocuklar için her zaman uygun olmayabilir. Çünkü eğitim aşamasında ilgilerini kaybedebilirler.


Python ise okuması kolay bir sözdizime sahip olduğundan çok daha hızlı öğreniliyor. İnsan diline en çok benzeyen dillerden biri olduğu için yeni başlayanlar için uygun bir yapı sunuyor.


Kurulumu kolaydır


Bilgisayara programlama ortamı kurmak bazen dili kullanmaktan daha karmaşık olabilir. Python bu anlamda büyük kolaylık sağlıyor. Windows kullanıyorsanız sadece 3 adımda Python kurabilirsiniz. Farklı işletim sistemleriyle uyumlu bir dil olan Python’ı bilgisayarınıza resmi sitesinden güvenle indirebilirsiniz. İndirdikten sonra ise program, kurmak istediğiniz versiyona bağlı olarak kurulum için sizi adım adım yönlendiriyor.


Python çocuk dostudur


Python çocuklar için harika bir programlama dilidir. Metin üzerinden işleyen bir kodlama dili olduğu için okuma yazma bilen her çocuk kolayca kullanmaya başlayabiliyor. Piyasadaki çok sayıda kaynak sayesinde çocuklar, Python ile hızla fikirlerini gerçeğe dönüştürebilir.


"Çocuklar için Uygulamalarla Python”, Türkçe kaynaklar arasında öne çıkan kitaplar arasında yer alıyor. Bilgisayara Python kurmanıza yardımcı olacak olan kitap temel kavramları açıklıyor ve uygulamalı olarak dili öğretmeye başlıyor. Uygulamalı bir yöntem seçmesi sayesinde çok daha keyifli bir öğrenme süreci ortaya çıkıyor.


Python sürekli daha yaygın hale geliyor


Araştırmalara göre, Python 2018 yılının en hızlı büyüyen programlama dili. Aynı hızla devam etmesi durumunda, 2019 yılında aktif olarak kullanılan en yaygın dil olmayı başaracak. Bu nedenle eğitmenler de çocukların Python diline aşina olması gerektiğini düşünüyor. Dil; veri bilimi, makine öğrenmesi ve yapay zeka gibi günümüz teknolojisinin merkezinde bulunan alanlarda kullanılıyor.


Geleceğin programlama dili olarak görülen Python ile çocuğunuz, teknolojiye yön veren bir yazılımcı olmak için ilk adımı atabilir. Pek çok sektörde kullanılmaya başlanan dili öğrenmek, yalnızca yazılımcılar için değil, geleceğin tüm meslekleri için önemli bir avantaj sağlayacak.

https://www.abakuskitap.com/urun/cocuklar-icin-uygulamalarla-python

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.