2019 Yılının 5 Önemli Teknoloji Trendi

17-03-2019 22:29
2019 Yılının 5 Önemli Teknoloji Trendi

Teknoloji sürekli gelişiyor, mevcut teknolojileri çevreleyen inovasyon hızla hayatımızın farklı alanlarında hissediliyor. Teknolojinin ilerleyişini takip etmek her zaman kolay değil. Ancak 2019 yılına baktığımızda öne çıkacağını öngördüğümüz 5 önemli teknoloji trendini şu şekilde sıralayabiliriz.


Yapay Zeka


İnsana benzer makineler yapmak, her zaman insanın en çok ilgisini çeken konular arasındaydı. Günümüzde bu büyük oranda başarıldı. Yapay zeka, genel olarak insan gibi konuşabilen, okuyabilen, görebilen ve hatta duyguları tanıyan makineler yaratmayı sağlıyor. Üstelik bu makineler öğrenebiliyor.


Lokasyon, konuşmacı ve kullanıcı geçmişi gibi verilere adapte olmasını sağlayan algoritmaları kullanarak, makineler insanların yapmaması tercih edilecek kadar tehlikeli ya da zor işleri, hızla ve kesin şekilde gerçekleştirebiliyor.


Yapay zeka, uzun zamandır teknoloji dünyasında oldukça popüler ve yakın zamanda yerini kaybedeceğe benzemiyor.


Artırılmış Gerçeklik


Bu sistemler; gerçek zamanlı 3B görüntü, ses, dokunma duygusu, lokasyon bilgisi ve hatta koku gibi diğer duyuları bir araya getiriyor. Kullanıcı sanal ortama gerçek zamanlı olarak etki edebiliyor. Bu teknoloji, sanat ve eğlence dünyasından ticaret ve eğitime varana kadar farklı alanlarda kullanılıyor. 2019 yılında da artırılmış gerçeklik, teknoloji alanındaki yerini güçlü tutmaya devam ediyor.


Blockchain


Bitcoin’in gelişimiyle birlikte, Blockchain teknolojisine yoğun bir ilgi ortaya çıktı. İşlemlerin kaydı ve doğrulaması için kullanılan bu güvenli sistemin yayıldığı alan sürekli artıyor. Şirketler; zaman kazandırması ve güvenli olması nedeniyle Blockchain kullanmayı tercih ediyor.


Otomasyon


Üretim alanında 1960’lardan bu yana robotlar kullanılıyor. Ancak günümüzde otomatik sistemlerinin dönüşümü ve makine öğrenmesi sayesinde robotlar, çok daha önemli roller üstleniyor. Ev aletlerinden endüstriyel uygulamalara varana kadar pek çok yerde karşımıza çıkan otomasyon, teknolojik gelişmelerin merkezindeki yerini koruyor.


İnsan becerileri hala büyük önem taşırken otomasyonun daha ne kadar gelişeceğini birlikte göreceğiz. Ancak şimdilik otomasyon, yerini farklı trendlere kaptırmayacak gibi görünüyor.


Nesnelerin İnterneti


Günümüzde insanlar, cihazlar, içerikler ve hizmetler arasında akıllı bir ağ var. Bu ağ ne kadar dijital de olsa, hayatımızda hatırı sayılır bir yer kaplıyor ve yeni iş modellerinin ortaya çıkmasında büyük bir etkiye sahip. Bu bahsettiğimiz ağı en iyi tanımlayan kavram olan nesnelerin interneti, 2019 yılında da gündemde kalmaya devam ediyor.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.